Złożyliśmy podpisy pod projektem Ratujmy Kobiety!

Codziennie przez wiele tygodni wychodziłyśmy i wychodziliśmy na ulice Warszawy, by zbierać podpisy pod projektem komitetu Ratujmy Kobiety. Był on przyjmowany z wielkim entuzjazmem! Zbierały partie polityczne, organizacje kobiece, ale także kobiety i mężczyźni, którzy nie przynależą do żadnej organizacji. Dziś, składając podpisy, chciałybyśmy i chcielibyśmy podziękować za Waszą pracę, wytrwałość i długie godziny, które spędziłyśmy i spędziliśmy na przekonywaniu, że nasza walka zakończy się sukcesem. Jeżeli nie dzisiaj, jeżeli nie jutro, to podczas kolejnej kadencji parlamentu. Dziękujemy za każdy podpis, który pokazuje nam, jak ważne jest to, co robimy – walka o prawa kobiet w Polsce szybko się nie skończy, ale w końcu wygramy!

[zdjęcie w nagłówku przedstawia część z członkiń i członków okręgu warszawskiego Razem, którzy zbierali podpisy pod projektem inicjatywy ustawodawczej Ratujmy Kobiety. Część z osób trzyma podkładki z logo komitetu. W tle widać budynki warszawskiego Śródmieścia.]

Zobaczcie galerię zdjęć członkiń i członków okręgu warszawskiego i poznajcie powody dla których wspierają projekt Ratujmy Kobiety: