Debata: Warszawa bez korków jest możliwa

Czy zbiorowy transport w Warszawie może stać się bardziej przyjazny dla ludzi i środowiska? Co zrobić, żeby naprawdę stanowił alternatywę dla indywidualnego ruchu samochodowego?

Jak ułatwić dojazd do centrum mieszkańcom i mieszkankom z najbardziej oddalonych dzielnic? Gdzie w pierwszej kolejności powinny zostać wybudowane linie tramwajowe? Czy druga linia metra ma szanse rozwiązać część tych problemów? Czy ceny warszawskich biletów na komunikację zbiorową można zmieniać? Czy coraz bardziej dotkliwy problem zanieczyszczonego powietrza, dotykający wszystkich, spowoduje ograniczenie ruchu samochodowego?

Zapraszamy na debatę – podczas której wspólnie będziemy szukać odpowiedzi na te i inne pytania – już w najbliższy czwartek 12 października w PaństwoMiasto, ul.Andersa 29, o godzinie 19.00.

Korneliusz Marchewka z Partii Razem, Dagmara Misztela z Partii Zieloni oraz Tomasz Puła ze stowarzyszenia Inicjatywa Polska wspólnie zastanowią się nad codziennymi problemami warszawskiej komunikacji. W debacie weźmie również udział Jan Jakiel z Wydziału Strategii i Rozwoju ZDM. Debatę poprowadzi Roman Kurkiewicz.

Podczas debaty przeprowadzimy transmisję na żywo na stronie wydarzenia: https://www.facebook.com/events/124951334892186.