W niedzielę demonstracja Wolne Polki-Wolna Polska.

W najbliższą niedzielę 24/09, o godzinie 14, pod Sejmem odbędzie się manifestacja pod hasłem Wolne Polki-Wolna Polska. Wszyscy za jedną, jedna za wszystkich. Organizuje ją komitet Ratujmy Kobiety wraz z Wielką Koalicją za Równością i Wyborem, której matronuje Federa.

Manifestacja wpisuje się w obchody rocznicy społecznego przebudzenia, jakim był Czarny Protest oraz nadchodzącego Światowego Dnia Bezpiecznej Aborcji. Jest to też doskonała okazja, by wspólnie ucieszyć się z ponad 100 tysięcy podpisów, jakie już zebraliśmy pod projektem Ustawy o Prawach Kobiet i Świadomym Rodzicielstwie oraz aby przypomnieć rządzącym, że jedyny właściwy kierunek działań to złagodzenie restrykcyjnych, dyktowanych ideologią przepisów i praktyk w zakresie dostępu do antykoncepcji awaryjnej i aborcji w Polsce.

Nie ulegniemy szantażom doktrynerów. Rzetelna edukacja seksualna, zniesienie klauzuli sumienia, bezpłatna antykoncepcja, pełna diagnostyka prenatalna i legalna aborcja to europejski standard, jakiego żądamy dla każdej Polki i każdego Polaka. Solidarność naszą bronią!